Stensäker automatisering för betong och granit 

Här hittar du kunskap och förståelse för produktion och framställning inom betongbranschen, såväl som brytning och tillverkning av granit. Plus en rad automatiserade lösningar som förändrat och förbättrat tillverkningen för företag sedan 2013.

Automatiserad processer säkrar dina leveranser

Utveckling av automatiseringslösningar för betongstationer eller anpassningar av en tillverkning som har många framgångsrika produktionsår bakom sig? AtLid har erfarenhet av ovanstående, precis som tillverkning av ställverk, och automatiserings-lösningar till maskintillverkare eller till slutkund. Hos oss på ATLID kan du vara säker på att hitta kompetens inom en mängd olika områden, speciellt inom den här branschen. Letar du efter partner som kan automatisering inom tillverkning av betong. Vi har många års erfarenhet av lösningar för betongstationer, tillverkningslinjer inom takpannor, prefabricerande betongprodukter och markprodukter för exempelvis marksten. Under åren har vi utvecklat framgångsrika processer för hur värdefull granit kan brytas på ett sådant sätt att svenska företag kan konkurrera med företag i Kina och Portugal – och att efterbehandlingen också kan automatiseras. Vi har funnits där i projektering och utveckling av processen, såväl som i arbetet med att få fram unika maskinlösningar med maskintillverkare och underleverantörer.

Hos oss finns stor kunskap om de generella behov som sätter ramar och möjligheter för produktioner i din bransch, men också bred erfarenhet kring specifika önskemål och anpassningar. Vill du veta mer om vad vi kan och har levererat? Du kan också skicka ett meddelande till oss här bredvid. 

Dina tillverkningsbehov skapar lösningen

Oavsett om du har din tillverkning i Sverige eller behöver hjälp med utrustning och lösningar för fabriker utomlands kan du få hjälp hos oss. Några av länderna vi har levererat till är så här långt är Australien, Kina, Thailand, Bulgarien, England, Norge, USA och Tyskland. I alla projekt och uppdrag så handlar det om att hitta och skapa den lösning din tillverkning behöver och förstå de utmaningar som din affärsverksamhet står inför. Det handlar om en effektiv tillverkning, men också att skapa en i varje steg säker produktion. För oss är det självklart att erbjuda ditt företag orderstyrd tillverkning, självövervakande system och maskiner tillsammans med återkoppling av produktionsdata till affärssystem. Med AGV, 3D-seende och robotar kan manuella moment och bedömning kortas ned. Idag står vi inför Industri 4.0 där digitalisering och ännu högre automatiseringen är två av de största drivkrafterna. Dra nytta av den utveckling, och på vägen dit finns vi redo att hjälpa till. 

Kontaktperson

Gunnar Wikstrand
gunnar.wikstrand@atlid.se
​​​​​​​+46 510 801 10