Materialhantering säkras med automation

Hantering och förflyttning av stora volymer av material som spannmål, cement, kalk och foder blir både effektivare och säkrare med hjälp automatiseringsteknik. Hos oss kan du få hjälp med att skapa rutter och körvägar mellan olika silos eller objekt, precis som expertkunskap vad gäller frakt till sjös. 

Siloanläggningar på land eller lösningar för lastfartyg

Materialhantering vid transport och förvaring för spannmål, foder cement, aska och kalk är exempel på uppdrag genom åren. När det gäller fartyg och transport på vatten har vi expertkunskaper inom de torrbulksfartyg som fraktar cement (så kallade cement carriers). Du kan räkna med en komplett lösning där projektering, uppbyggnad av en säker ellösning, konstruktion och byggnation av ställverk samt programmering av styrsystemlösningar ingår. Genom att konstruera och arbeta med objektbaserade system har du alla möjligheter att bygga ut, ersätta och förändra systemen när behoven förändras. Du byter bara objekt medan grundsystemet kan behållas. Det gör också att det du köper av oss är flexibelt, skalbart och alltid är en långsiktig investering.

Hitta automatiserade flöden och körvägar tillsammans med oss

Har du en mer komplex anläggning med olika behov av körvägslösningar är det inget problem för oss. Genom att använda databasbaserade lösningar får du ett unikt koncept som skapar rutter och relationer mellan de objekten som du vill att körvägen ska innehålla. Det är en effektiv metod som både har en låg risk för felbeslut i utvecklingsfasen samtidigt som den ofta gör tiden för utvecklingsarbetet kortare. Oavsett om du vill ha en lösning som arbetar lokalt, via SCADA-system, eller en mer om det är en flexibel molnbaserad lösning som passar ditt företag bättre.

Arbeta med infrastrukturen och optimera företagets processer

Välj en partner som både har erfarenhet av att utveckla nya lösningar och arbetar idag med kunder från många olika branscher. Det ger dig möjlighet att arbeta med framförhållning vad gäller utveckling av automatisering och tillsammans med oss driva projekt som hjälper ditt företag framåt. Ställ en fråga genom att skicka ett meddelande här brevid, eller slå oss en signal. Vi vill alltid diskutera automatiseringsteknik och processutveckling. 

Kontaktperson

Gunnar Wikstrand
gunnar.wikstrand@atlid.se
​​​​​​​+46 510 801 10